Psychosociale hulpverlening en coaching

Een allergie kan de kwaliteit van je leven enorm beïnvloeden. Je loopt tegen tal van problemen aan. Van klein tot groot. Op visite gaan is niet meer vanzelfsprekend, mooi weer is ineens niet meer leuk. Als je ’s morgens wakker wordt wil je alweer slapen, zo moe ben je. Je kunt je niet goed concentreren waardoor je prestaties verminderen. Je kunt je werk niet goed meer uitvoeren, gaat twijfelen aan jezelf. En altijd maar weer die akelige klachten van benauwdheid, verkoudheid, jeuk , hoofdpijn en vermoeidheid.

Symptoombestrijding is niet altijd voldoende

Al deze gevolgen worden niet uitgebreid besproken bij de huisarts of de specialist. Je krijgt medicatie om de symptomen te bestrijden en er wordt je geadviseerd om allergenen zoveel mogelijk te vermijden. Als je geluk hebt is dat voldoende, maar als dat niet zo is krijg je toch te maken met allerlei gevolgen zoals hierboven genoemd. Deze kunnen zo ingrijpend zijn dat je depressief kan worden, relatieproblemen kunt krijgen, financiële problemen, noem maar op. Ook voor deze problemen kun je hulp zoeken. Maar daarbij wordt vaak, door de hulpverlener, niet de relatie gelegd (en dus behandeld) tussen de psychosociale klachten en de allergie.

Eigen ervaring

Uit ervaring weet ik dat dit een zoektocht is die heel lang kan duren voordat je ieder aspect hebt kunnen aanpakken. Wat ik ook weet is dat je sterker uit de strijd komt dan je er in gaat!

Ik kan je helpen !

Vanuit mijn persoonlijke én beroepsmatige ervaring als hulpverlener en coach wil ik dan ook voorkomen dat jij tegen ditzelfde aanloopt. Ik kan je daarin bijstaan, begeleiden en coachen.

Dit doe ik niet met een vaste strategie of één bepaalde methodiek. Waarom niet? Omdat geen persoon, geen situatie hetzelfde is. Ik ga samen met jou bepalen wat voor jou specifiek het beste werkt. Het uitgangspunt is dat je na het traject op eigen kracht de toekomst aan kunt zonder dat de allergie voor jou bepalend is. Je bent wie je bent. Misschien heb je nog wel een allergie of misschien ben je daar zelfs helemaal van af !