Al sinds mijn negende heb ik last van verschillende allergieën. Het begon met hooikoorts.
Tot het moment dat de klachten ’s winters ook bleven.
Uit een test bleek dat ik ook allergieën had ontwikkeld voor katten, honden, cavia’s, paarden, ratten(haren) en huismijt.
Ik zal nooit vergeten dat onze lieve kat moest verhuizen en de cavia moest inslapen.
Alle knuffels gingen van mijn kamer. Er kwam vinyl op de vloer, alles moest opgeruimd in de dichte kast en de gordijnen waren ook niet meer gezellig.

Altijd maar ziek

Vervolgens heb ik van mijn dertiende tot mijn zeventiende verschillende desensibilisatiekuren ondergaan. Iedere week een injectie waarbij je een allergeen kreeg ingespoten in de hoop dat je lichaam hier antistoffen tegen aanmaakte. Uiteindelijk belandde ik, met een anafylactische shock in het ziekenhuis. School was hierdoor geen succes. Door het vele ziek zijn werd VWO uiteindelijk Mavo en heb ik mijn MBO examen de eerste keer moeten missen. Allemaal door de allergie.

Omscholing

Na mijn MBO opleiding ben ik gaan werken in een winkel. Ook dit ging na twee jaar fout. Ik werd ziek doordat ik met teveel allergenen in aanraking kwam. Inmiddels bleek ik ook contactallergie te hebben (kwik, nikkel en palladium). Zo kreeg ik op mijn  23ste te horen van het UWV (toen nog arbeidsbureau) dat ik afgekeurd zou worden. Dit vond ik niet echt geen optie op die leeftijd. Dus ben ik, tegen alle adviezen in, de opleiding HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gaan volgen. Achteraf gezien een geweldige keuze! Ik bleek toch nog wel ergens goed in en leerde gelijk ook heel veel over mezelf. Daardoor kwam de allergie wat op de achtergrond. Met een pilletje was alles onder controle.

20 jaar werkervaring

Vervolgens heb ik, inmiddels zo’n 20 jaar (waarvan 10 jaar fulltime!), mooi werk mogen doen in gemeenteland, voornamelijk bij Sociale Diensten. Daarbij heb ik veel ervaring opgedaan als maatschappelijk werkster, consulent, coach, trajectbegeleider, intervisor en als projectcoördinator. Hierbij heb ik altijd gewerkt met cliënten die om de een of andere reden ernstig beperkt werden in het (dagelijks) leven. Daarbij was vrijwel altijd sprake van meervoudige problematiek.

De strijd met de allergie aangaan

In januari 2012 zette de allergie weer een punt achter mijn projecten, functies en mooie ervaringen. Door een verwaarloosde griep, die eindigde in een dubbele longontsteking, heeft de allergie een negatieve boost gekregen. Daar kwam ook nog voedselintolerantie bij. Uiteindelijk heb ik, in goed overleg met mijn werkgever, een andere functie aangenomen zodat ik thuis in een volledig gesaneerde omgeving toch nog mijn geld kon verdienen.  Dit leidde bijna tot een depressie die ik gelukkig bijtijds heb onderkend. Vervolgens is mijn zoektocht begonnen naar antwoord op vragen als: “wat kan ik nog wel, waar krijg ik energie van, waar word ik gelukkig van?”. Nu 5 jaar later is het me gelukt. Ik ben gelukkig, weet wat ik kan en de allergie is niet alleen onder controle maar zelfs in grote mate afgenomen!

Laat mij je helpen

Hoe ik dit heb gedaan wil ik graag met je delen!  Jij als persoon, die toevallig ook allergieën heeft, hebt recht op dat laatste stukje van mijn verhaal. Je hebt ook recht op leven zonder dat alles draait om allergie. Hierbij kan ik je helpen. Door mijn ervaring als professional maar zeker ook door mijn levenservaring als persoon.

Je kunt altijd even contact met mij opnemen. Via deze website redlek.nl/contact,  per mail of telefonisch. Ik help je graag om sterker uit de strijd te komen!